mandag 7. juli 2008

Laks i en salat


Alt-i-ett-mat er bra. Alt-i-en-form. Alt-i-en-gryte. Lite oppvask, lite mas.
Her følger en alt-i-ett-salat, som jeg serverte til Karen, Percy og Mamma på Nesøya.

Hvorfor servere laks, poteter og salat hver for seg, det skal jo alikevel skal ned i samme mage?
Lettere for meg, lettere for deg.

Lakse- og potetsalat
(4 pers.)
4 laksefileter
1 avocado
11 nypoteter fra Råde
1 bunt asparges
1/2 pk fersk spinat (ca 200 g)
1/2 pk ruccola
1/2 agurk
100-200 g reker
fersk basilikum og sitrontimian
sitron, olje, sennep

Drypp sitron, salt og pepper på laksefiletene, og stek dem i en ildfastform i ovnen, eller grill dem.
Tin og skrell rekene.
Damp potetene møre.
La laks og poteter avkjøles, (i den grad de klarer det i 29 varmegrader...)
Knekk bunnen av aspargesen, la dem trekke noen minutter i kokende vann, del dem i biter.
Skjær agurk og avocado i biter, skyll og slyng spinat og ruccola.
Del poteter i 4, legg dem i en stor bolle, hell over dressing av sitron, olje og sennep, og strø over hakkede urter.
Ha i grønnsakene og bland.
Legg til sist i oppdelt fisk og reker, og vend forsiktig rundt. Pynt med lilla timianblomster hvis du har.

Server med hvitvin og yogurt eller soygurt, blandet med persille og sitron.

Dette var veldig godt! Smakene blandet seg veldig godt rundt omkring i bollen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette var en frisk og herlig salat med god hvitvin til som vi var så heldige å få servert en nydelig sommerkveld i solveggen på nesøy.
-Karen-