fredag 18. juli 2008

Seipanne med kokosmelk og grønnsaker


Kine lager en av mine favoritt-seiretter. Det er litt ulike ingredienser hver gang, men det er alltid samme hovedkonsept med fisk i bunnen, og masse grønnsaker på toppen.
I kveld ble jeg invitert til Kines solrike hage, og en variant av seiretten kom på bordet.
En alt-i-ett-rett som passer seg selv!

Kines seipanne
600 g seifilet, gjerne fra blokk
gulrøtter i tynne skiver
sukkererter
asparges i biter
1 purre i ringer
2 hakkede hvitløksfedd
1 tomat (vi hadde ikke fler...)
1 hakket chili med frø
chamignon i båter
1 boks lett kokosmelk (400 ml)

Legg fisken i biter en traktørpanne, legg cili og hvitløk oppå, legg så de andre grønnsakene lagvis over. Hell over kokosmelken, salte og pepre.
Sett lokk på pannen, og skru platen på svak varme først. Øk etterhvert, og la det koke opp. Når fisken er gjennomkokt, og grønnsakene møre, er det klart!

Servere med ris. Vi kokte en blanding av villris og basmatiris 50/50. Først kokte vi villrisen i ca 25 min. Deretter tilsatte vi basmatiris og kokende vann.

Ingen kommentarer: