mandag 7. juli 2008
Blomkålsalat og saltbakte poteter som tilbehør
I spenningspunktet mellom negative og positive ioner, mellom lyn, torden og guders vrede, møttes 3 kokker.
Om de ikke kunne skape harmoni og balanse på himmelhvelvingen, kunne de forhåpentligvis skape det i munn og mage.
Mens lynet flerrer himmelen og regn møtte solhungrige båtturister i middagsbukta, flerret kokkene embalasjen av kjøtt og fisk, og lot dem møte blomkål og poteter.
"All slags vær og like blid!", skålte Einar. Eli og Dina nikket samtykkende. Ikke engang 10 ville værhaner skulle få vippe dem ned fra kjøkkenbenken.
Blomkålsalat
1 blomkålhode
4 store blader isbergsalat
1 bunt reddiker
2-3 små gulrøtter
noen håndfuller frø og nøtter
kruspersille
sennep, olje, sitron
Del blomkål i buketter, kok et par minutter. Skjær reddik og gulrot i tynne skiver. Riv slaten i strimler, rist frø og nøtter i tørr panne.
Bland grønnsakene, hell over dressing av sitron, olje og sennep, klipp over regnvåt kruspersille og strø over frø/nøtter.
Serveres lun eller kald.
Saltbakte poteter
nypoteter, helst små
salt
fersk rosmarin
Kok potetene i salt vann, saltere enn du tror. Flere spiseskjeer.
NB! Ikke skrell potetene eller del dem i biter!
Når de er ferdig kokt, legg dem i en ildfast form, strø over rosmarin, og stek på 200 grader i 10-15 minutter. Skallet blir deilig og seigt, og hvitt av salt.
Vi serverte dette til grillet laks (overstrødd med masse timian, sitron og hvitløk) og indrefilet (marinert i olivenolje, hvitløk, rosmarin og timian). Samt yogurt m/sitron og persille.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar