Dette har vært sommerens mest populære og anvendelige tilbehør på varme dager.
Kokte nypoteter med sennepsdressing, iblandet lettkokte grønnsaker av ulikt slag.
Blomkålbuketter, broccoli, asparges, sukkererter, brekkbønner, reddiker, you name it.
Alle slags friske urter er herlig, særlig persille og timian.
Her i Dimmelsvik har vi slått oss på kombinasjonen potet-sukkerert-reddik, og gjentok successen idag da vi fikk lunsjbesøk fra Holmefjord.
Alle roper etter oppskriften, så her kommer den:
Potetsalat
(8-10 pers)
16 midels store nypoteter
1 pk sukkererter
2 bunter reddiker
2 ss kapers
1/2 purre
2 ss olje
saften av 1 sitron
3 ss grov sennep
1 ts sukker (helst honning)
salt, pepper
fersk gressløk og persille
Kok potetene, del dem gjerne i biter hvis de er store.
Kok sukkerertene i 2 minutter, del dem i biter. Skjær reddikene og purren i tynne skiver.
Del potetene i ganske store biter mens de enda er varme, behold skallet på hvis det er nypoteter.
Bland en dressing av sennep, olje, sitron, salt, pepper og honning.
Hell over de varme potetene.
Bland forsiktig i sukkererter, reddiker, purre og kapers.
Klipp over urter.
Server varm, lun eller kald.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar