torsdag 17. juli 2008

Blomkål- og rekesalat med selvfangede sukkererter



Sukkerertene var sprekkeferdige i grønnsakshagen!
Jeg innhyllet dem i en blomkålsalat med reker og reddik.
En mettende middagssalat.

Blomkål- og rekesalat
(3 pers.)
1 blomkål
1 bunt redikker
500 g reker m/ skall
2-3 hardkokte egg
150 g sukkererter
sitrontimian
saften av 1/2 sitron
1 ss honey dijon
2 ss olje
flaksalt

Hardkok eggene.
Skjær blomkål i buketter, kok i 3-4 min, kok sukkerertene i 1-2 min. Del så sukkerertene på langs, slik at ertene kan myldre ut.
Skjær reddikene i skiver, rens rekene.
Bland blomkål, sukkererter, reddik, reker og oppklippet timian. Ha over dressing av sitron, sennep og olje, samt en klype flaksalt. Legg egg i båter på toppen.

Servere med ferskt brød, yogurt naturell, salt- og pepperkvern.
Hvitvin.



Ingen kommentarer: