Mamma og pappa har kommet til Smögen, og Ulla ville diske opp med sin svenske laks. Jeg fikk väre assistent.
I tillegg tok Sara og Erik opp de förste nypotetene av jorden i Bottna, de fikk vi smake.
"Får det här vara med i bloggen? Åh Göta Petter!" sa Ulla.
Ovnstekt lakseside
(8 personer)
ca 1,9 kg laksefilet (en sammenhengende side)
salt, pepper
1 sitron
+1/2 sitron
fersk dill
Legg laksesiden i en smurt langpanne, del sitronen i to, og gafle ut all sitronsaft og kjött med en gaffel, så blir det både kjött og saft på fisken.
Ha på ganske mye grovmalt pepper, litt salt og masse hele dillkvaster.
Stek på 200 grader til fisken er klar, underveis må du kanskje legge på litt folie på toppen.
Når fisken kommer ut, strö over litt mer salt, og legg på halve sitronbåter, samt kanskje litt eksta dill som prikken over i-en.
Crème fraíse-dressing
3 dl lett creme fraíse
majones
sennep
sitronpepper, sitronsaft, salt, dill
Ulla tar det "lite på en höft", og blander creme fraíse med sennep sånn: tut-tut-tut, og majones tut-tut-tut-tut. Ha i resten.
Vi serverte med nypoteter kokt med noen dillkvaster, og en salat bestående av tomat, agurk, oppklippet ruccola fra hagen, med sitron- og limesaft, salt og grove pepperkorn over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar