fredag 25. juli 2008

Bærpaier fra hagen


Hagen bugner av bringebær.
Hver eneste dag er det 50 nye som er modne, og det synes ikke at vi har forsynt oss grovt dagen før.
Det er også rips og stikkelsbær.
Blandet sammen i et litermål, skrek de etter en pai. Det fikk de.

Bærpaier
(2 stk)
100 gram smør (uten melk)
5 dl hvetemel (el. siktet spelt)
2 dl havregryn
2 egg
1,5 dl sukker
2 liter bær av ulik sort

Smelt smøret i en gryte, ta av varmen, rør inn sukker, egg, deretter mel og havregryn. Fordel deigen i 2 mellomstore paiformer. Deigen er litt klissete, så mos den utover.
Forstek deigen på 180 grader i 15 min.
(Dette kan du gjøre lenge før paien skal spises.)

Hell over ca 1 liter bær i hvert paiskall, trykk det litt sammen med en gaffel.
Stek på 200 grader i ca 15 minutter, eller til bærene ser sammensukne ut og det lukter syltetøy.
Server straks. Gjerne med is eller vaniljesaus.
Denne paien holder seg overraskende mange dager i kjøleskap, hvis man mot formodning ikke skulle orke alt...

Ingen kommentarer: