mandag 7. juli 2008

Het pasta med chili og reker


Når det regner og gufser er det duket for en kraftigere rett på bordet.
En som kan varme i skrotten.
Anna Bergenström er kokebokguruen bak dagens rett.
Det passet bra at det var Siri som skulle dele den med meg, 
da hun også har Anna som guru.
Jeg brukte riktignok mye, mye mer reker enn Anna. For reker er godt.

Spagetti med chili og reker
600 g reker ( vekt med skall)
1rød chili
1 rød paprika
2 hvitløksfedd
revet skall av 1 sitron
salt, pepper
1/2 pk ruccola
noen kraftige kvaster kruspersille
parmesan
150 g (tørr) risspagetti, eller vanlig spagetti

Ta ut frø og strimle chili. Hakk hvitløk og strimle paprika. Riv skallet på en vasket sitron.
Skrell reker, skyll ruccola.
Kok spagettien i vann med salt og 1ss olje.
Imens freser du chili, paprika og hvitløk i litt olje i 4-5 min på svak varme. Salt og pepre lett.
Bland chiliblandingen med nykokt, avrent spagetti, og bland også i reker, sitronskall, ruccola og oppklippet persille.
Server med parmesan.
Den talienske rødvinen Villa Appia fikk være med.




1 kommentar:

Anonym sa...

Pastaretten var nydelig, både av smak og av utseende!