Karin og jeg besökte Sara og Erik i det nye huset i Bottna.
Vi kledde på oss skjerf og langermet og tok sokkene utenpå buksene, for å gå ut og plukke blåbär uten å få flått på kjöpet.
Etterpå gikk vi hjem og lagde blåbär med marengs på.
Jeg fikk nemlig en gang en ripspai med marengslokk hos Eli. Idag droppet vi paibunn, og lot bare marengslokket legge seg beskyttende over bärene.
Litt bringebär og markjordbär hadde Sara også plukket.
Jeg fikk nemlig en gang en ripspai med marengslokk hos Eli. Idag droppet vi paibunn, og lot bare marengslokket legge seg beskyttende over bärene.
Litt bringebär og markjordbär hadde Sara også plukket.
Bär med marengs
1 liter nyplukkede blåbär
kanskje 1 dl bringebär også
noen spiseskjeer potetmel
en liten slump madeira
2 ss brunt sukker
3 eggehviter
4 ss sukker
skallet av 1 lime
1 ts eddik
vaniljefrö
2 ss pinjekjerner
Legg bärene i en ildfast form, (vi hadde ikke, så vi lagde en provisorisk oppbrettet bakepapirform).
Bland i litt potetmel, strö over litt brunt sukker, og hell over en skvett madeira om du vil.
Pisk eggehviter og sukker hvitt og stivt, sammen med en ts eddik. Når det er stivt, bland inn vaniljefrö eller litt ekte vaniljesukker, og limeskall.
Klatt eggeskummet over bärene, strö over pinjekjerner og stek på 200 grader til marengsen har blitt gyllen, 10-15 minutter.
Servere med vaniljeis, kaffe, og kanskje et glass madeira?
1 kommentar:
Hej kompis! Härliga maträtter du gör. Vi gjorde goda pannkakor med bottnablåbär när jag var där på besök. Prima kvalitet på dom bären.
/ Lina
Legg inn en kommentar