mandag 13. oktober 2008

Rotfruktsomelett


Høstens rotfrukter kan ikke brukes for ofte. Her har de fått et svøpe av egg, og en duft av eksotiske breddegrader.

Rotfruktsomelett
(1 pers)
1 gulrot
1 bit kålrabi
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
sitronsaft
2 ss melk
1-2 ts buljongpulver (eller 1/2 terning)
1 klype malt spisskummin
nykvernet pepper
koriander (eller persille eller annen urt)

2 egg
2 ss vann
salt, pepper

Riv gulrot og kålrabi grovt, hakk løk og hvitløk. Stek mykt i olje. Ha buljong, spisskummin, pepper, sitronsaft og melk over, og stek videre til fuktigheten har fordampet. Legg blandingen til side.
Bland egg, vann, pepper og salt, stek i smør til omeletten er nesten stiv. Legg så rotfruktblandingen på halve omeletten, samt urter. Brett den andre omeletthalvdelen over, og stek bittelitt til. Servere.
Jeg blandet meg en salat til, bestående av linseskudd, kikerter, avocado, rosiner og sitronsaft.
Nam nam.

Ingen kommentarer: