mandag 13. oktober 2008
Rotfruktsomelett
Høstens rotfrukter kan ikke brukes for ofte. Her har de fått et svøpe av egg, og en duft av eksotiske breddegrader.
Rotfruktsomelett
(1 pers)
1 gulrot
1 bit kålrabi
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
sitronsaft
2 ss melk
1-2 ts buljongpulver (eller 1/2 terning)
1 klype malt spisskummin
nykvernet pepper
koriander (eller persille eller annen urt)
2 egg
2 ss vann
salt, pepper
Riv gulrot og kålrabi grovt, hakk løk og hvitløk. Stek mykt i olje. Ha buljong, spisskummin, pepper, sitronsaft og melk over, og stek videre til fuktigheten har fordampet. Legg blandingen til side.
Bland egg, vann, pepper og salt, stek i smør til omeletten er nesten stiv. Legg så rotfruktblandingen på halve omeletten, samt urter. Brett den andre omeletthalvdelen over, og stek bittelitt til. Servere.
Jeg blandet meg en salat til, bestående av linseskudd, kikerter, avocado, rosiner og sitronsaft.
Nam nam.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar