torsdag 9. oktober 2008

Linseskudd i skapet


Det er ikke gjort på null komma svisj, men du kan faktisk få salastingredienser simsalabim basert på tørrvarer fra spiskammerset.
Alle slags bønner, frø og linser kan spire og gro, bare de får litt fukt og omsorg. Test deg selv, er du en god spiremor?

Spirer
2 ss linser eller mungbønner eller lignende
et syltetøyglass som rommer 1 liter
foten av en damestrømpebukse

Putt linser eller bønner i glasset, sett på en damestrømpe med strikk over og hell på noen dl vann. La stå i mørkt skap i 12-24 timer, og hell så av vannet gjennom strømpen. (Ikke fjern den.)
Skyll linsene morgen og kveld i 4-5 dager gjennom strømpen, og oppbevar dem i skapet hele denne perioden. Sett en lapp på kjøleskapet for ikke å glemme stakkarene, eller gjør som meg; sett dem ved siden av kaffeboksen...
Etter 4-5 dager er spirene klare. Sett glasset i vinduet noen timer så spirene blir grønne. Hell dem deretter i en stor bolle og rør rundt med fingrene så skallet faller til bunns. Rist spirene i et dørslag og oppbevar i en pose i kjøleskap i en ukes tid. Ha i salat, på skiva eller i suppe.

Ingen kommentarer: