fredag 3. oktober 2008

Laks og epler i en skuff


Fransk laxlåda het denne retten da jeg fant den i et hefte i en svensk matbutikk for noen år siden. Låda betyr jo skuff?
Javel, jeg puttet laks og epler i skuffen, og serverte til Eli på denne regntunge fredagskveld, som egnet seg best til mat og fredagsunderholdning. Og alt man kan putte epler i om høsten, tar jeg imot med åpne armer.

Fransk laxlåda
(2 pers)
250 g laksefilet
1/2 ts salt
1 purre
1 stort eller 2 små norske epler
1,5 dl matfløte
2 ts fransk sennep
friske urter, f.eks oregano, timian, gressløk

Skjær laksen i terninger og strø over salt. Skjær purren i skiver. Kjerne ut eplene og del i terninger, men ikke skrell dem. Legg alt i en ildfast form. Bland fløte, sennep og urter, og hell over. Stek i midten av ovnen på 225 grader i ca 15 minutter, til fisken er ferdig, eplene møre og fløten skummer litt.
Vi serverte med presset potet og en enkel salat med olje-eddik-sennepsdressing.

Ingen kommentarer: