tirsdag 7. oktober 2008

Enkel ertesuppe


Ertesuppe av frosne erter er god og sunn hurtigmat. Selv posesuppe slår ikke denne tidsmessig, og selvsagt ikke når det gjelder smak! Snøggmat for meg og Silje, som hadde en time mellom jobb og korøvelse.

Ertesuppe
(2 personer)
1 gul hakket løk
2 fedd hakket hvitløk
1 ss olje
1 terning grønnsaksbuljong eller 1 ss buljongpulver
1 ts flaksalt
pepper
2,5 dl vann
250 g fryste grønne erter
5 dl havremelk
persille

Fres hakket løk og hvitløk myke i olje i en gryte. Tilsett buljong, salt, pepper, vann og erter og kok i 5-10 min. Miks suppen med en stavmikser. Ha i melk, varm opp og servere gjerne med kokt egg delt i to, samt frisk persille. Og godt brød. Kanskje med pesto på?

Ingen kommentarer: