fredag 17. oktober 2008

Kamskjell på rødbeter og rosmarinbakte poteter


Karin kom med vin, jeg lagde mat så fin. Kamskjell med hell, rødbet så het.
Spinat på fat, rosmarin på potet type mandel, vi har plettfri vandel.

Karin sa at dette var det mest lyxiga hun hadde spist på lenge, at det var som å spise på restaurant. Kuli.
Hvis hun hadde sett denne retten i restaurantmenyen, hadde hun syntes det var like spennende å prøve det som da hun var 5 år gammel og var på kinarestaurant i Karlstad for første gang med barnehagen. Det sto bambusskudd i menyen. Karin syntes det hørtes så spennende ut at hun bare måtte prøve. Moden 5-åring.

Kamskjell på rødbeter og spinat servert med rosmarinpoteter
(2 pers)
4 middels store rødbeter
noen kvister timian
små mandelpoteter
fersk rosmarin
1/2 pk (ca 125 g) spinat
1 fedd hakket hvitløk
10 kamskjell
2 ts pepperrot på tube (eller litt revet fersk)
1 eggeplomme
1 ts hvitvinseddik
sitronsaft
olje
smør
flaksalt og pepper

Sett ovnen på 220 grader. Vask rødbetene, men behold skallet på. Legg dem i en ildfast form, ha over litt olje, og bland rundt med timiankvister. Hell litt vann i formen, så det akkurat dekker bunnen. Legg aluminiumsfolie over og bak i ovnen i 45-60 min. Kjenn om de er ferdige med en kniv. 
Hold i dem med hanskekledde fingre, 
og gni skallet av med kjøkkenpapir. 
Legg dem under folie igjen, så de holder seg lunkne.

Vask potetene, kok dem i ca 10 min til de er nesten møre. Legg dem i ildfast form med olje, flaksaltsalt og rosmarin. 
Sett dem i ovnen ved siden av rødbetformen, 
og stek i ca 30 min til de er gyldne. Rør litt rundt underveis.

Vask spinaten, og ha den sammen med hvitløk i litt olje og smør. Strø over litt salt og stek til spinaten har falt såvidt sammen. Legg på lokk og hold varmt.

Stek kamskjellene noen minutter på hver side i smør eller olje, salte og pepre.

Bland eggeplomme, pepperrot, noen ts olje, samt litt sitronsaft med en stavmikser.

Dandering:
Skjær rødbetene i skiver og legg på tallerkenen. Legg et lag med spinat over, og topp med kamskjell. Ringle sausen kunstferdig over. Rosmarinpoteter ved siden av. Ha peppper og flaksalt på bordet. Og rødvin såklart.

Ingen kommentarer: