tirsdag 30. september 2008

Retro-tunfisk


Som tatt rett ut av en kokebok fra 70-tallet.
Men jeg er jo født på den tiden, så jeg trenger ikke noen bok.
For å tilpasse salaten til dagens samfunn, har tidsriktig lime og koriander fått snirkle seg inn mellom tunfisk, agurk og isbergsalat.

Tunfisksalat
isbergsalat
agurk i staver
hermetisk tunfisk i vann
kokt egg i skiver
avocado i strimler
solsikkefrø
limesaft
olje
hakket hvitløk
koriander og gressløk
salt og pepper

Danderingen er viktig her. Legg salat utover en tallerken, og plassere tunfisken i midten som et lite fjell. Legg agurkstaver og avocadostrimler nedover fjellsiden i stjerneform, annenhver såklart. Legg eggskiver i en ring rundt fjellet.
Bland limesaft, olje og hakket hvitløk, og hell forsiktig utover fjellet, men unngå å smusse til eggene. Strø til sist over solsikkefrø som du har ristet i tørr panne, hakket gressløk og koriander, og nykvernet pepper og flaksalt. En grønn oliven med pimiento på fjelltoppen, setter prikken over i-en. Servere med godt brød, og hvorfor ikke en majonesklatt?

Håper det smaker!

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette så godt ut Dina. Siden jeg er alene for tiden, kan du godt komme og lage det en dag. Hilsen din pappa.