søndag 28. september 2008

Kantarellomelett



Idag våknet Kristine Kusine og jeg til klar høstsol og 12 varmegrader, og bega oss mot Sognsvann. På veien dro vi innom Kokosbollefrabrikken og kjøpte med oss noen nylagde kokosboller.
Vi spurte damen om å få med en ekstra papirpose, i tilfelle vi ville finne kantareller.
Og jommen sa jeg sopp! I et fuktig myrområde krabbet vi rundt som villsvin etter trøffler, og snuste oss frem til saftige soppbuketter med traktkantareller. Til sist måtte vi rett og slett ta på oss skylapper for ikke å se flere sopp. Vi var sultne, og papirposen hold på å sprekke.
Vi fablet om at vi skulle lage den beste soppomeletten noensinne.

Det ble det! Vi spiste så sakte vi kunne så omeletten skulle vare så lenge som mulig. Men ingen omelett varer desverre evig.

Kantarellomelett
(2 personer)
250 g rensede traktkantareller
1 hakket løk
4 egg
salt & pepper
fersk oregano, timian og gressløk

Stek soppen i smør, salt og pepper, til vannet har trukket ut og dampet vekk. Legg til side. Fres løken myk og blank i smør.Visp eggene lett sammen med salt og pepper, og hell over løken.
Stek på laveste varme til omeletten er stivnet, men fortsatt myk oppå. Strø over kantareller og hakkede urter, og stek noen få minutter til, gjerne med lokk over. Den skal fortsatt være myk når den serveres.
Vi serverte med kokt quinoa blandet med soltørkede tomater, samt en grønn salat med sennepsdressing.

Ingen kommentarer: