Kristine Kusine og jeg skulle enkli på Hvaler i helgen, men noen bestemte seg visst for å lukke og låse for høsten. Vi måtte finne på noe annet, og Kristine kom på hyttetur til Søren Jaabæksgate istedet.
Etter en trendy dag på Grünerløkka, lagde vi trendy thai møter norsk laks og smartclubreker.Lakse og rekecurry
(2-3 personer)
250 g laksefilet i terninger
100 g rensede, kokte reker1 løk
1-2 ss rød currypaste4 dl kokosmelk
3 kaffirlimeblader (hvis du får tak i)100 g grønne bønner i biter
1 ss fiskesaussaft av 1/2 lime
skall av 1/2 lime1 ts sukker
frisk korianderFres hakket løk og currypaste i litt olje. Hell i kokosmelk og kok i noen minutter. Tilsett lakseterninger, grønne bønner og ev kaffirlimeblader. Kok noen minutter til fisken er klar. Ha i fiskesaus, limesaft, limeskall sukker og reker, og strø på friske korianderblader.
Bør ikke koke etter at limesaften er tatt i, da skiller kokosmelken seg.
Bør ikke koke etter at limesaften er tatt i, da skiller kokosmelken seg.
Servere med mye mer koriander i en skål, og nykokt ris. Jeg hadde visst ikke mer ris igjen, og serverte med quinoa. Det gjorde nytten!
Tørr hvitvin var også godt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar