søndag 28. september 2008

Lakse og rekecurry


Kristine Kusine og jeg skulle enkli på Hvaler i helgen, men noen bestemte seg visst for å lukke og låse for høsten. Vi måtte finne på noe annet, og Kristine kom på hyttetur til Søren Jaabæksgate istedet.
Etter en trendy dag på Grünerløkka, lagde vi trendy thai møter norsk laks og smartclubreker.

Lakse og rekecurry
(2-3 personer)
250 g laksefilet i terninger
100 g rensede, kokte reker
1 løk
1-2 ss rød currypaste
4 dl kokosmelk
3 kaffirlimeblader (hvis du får tak i)
100 g grønne bønner i biter
1 ss fiskesaus
saft av 1/2 lime
skall av 1/2 lime
1 ts sukker
frisk koriander

Fres hakket løk og currypaste i litt olje. Hell i kokosmelk og kok i noen minutter. Tilsett lakseterninger, grønne bønner og ev kaffirlimeblader. Kok noen minutter til fisken er klar. Ha i fiskesaus, limesaft, limeskall sukker og reker, og strø på friske korianderblader.
Bør ikke koke etter at limesaften er tatt i, da skiller kokosmelken seg.

Servere med mye mer koriander i en skål, og nykokt ris. Jeg hadde visst ikke mer ris igjen, og serverte med quinoa. Det gjorde nytten!
Tørr hvitvin var også godt til.

Ingen kommentarer: