torsdag 14. august 2008

Tortilla med bønner


Spansk potetomelett.
Dette er et enkelt måltid som man raskt slenger sammen i hverdagen, men som også funker godt en helgekveld sammen god rødvin.

Tortilla
(2-3 pers)
1 løk i tynne skiver
4 kokte poteter i skiver
2 ss olje
4 egg
2 ss vann
salt, pepper
1/2 l haricots verts, kokt i et par minutter
1 boks røde bønner
persille (helst blad)

Fres løken myk på svak varme i oljen. Bruk en høy stekepanne, en traktørpanne. Legg i kokt potet i skiver, og stek noen minutter til potetene er varme.
Rør egg, vann, salt og pepper lett med en gaffel, ikke pisk.
Hell røren over løk og poteter, senk varmen, og stek i 4-5 minutter. Legg på kokte haricots og skyllte røde bønner. Rør litt forsiktig rundt så bønnene kommer litt nedi.
Når tortillaen er litt stiv i kantene, men fortsatt myk og kremete i midten, er den klar.
Strø over hakket persille og servere sporenstreks med godt brød og gjerne en salat.

Ingen kommentarer: