søndag 24. august 2008

Fransk sjokoladekake


Bursdagskake av den franske, myke, saftige sorten.
Nyt den med skje i den ene hånden, og bursdagsgaver i den andre...

Fransk sjokoladekake
150 g smør
1,5 dl sukker
4 egg
150 g mørk kokesjokolade
1,5 dl mel
100 g valnøttkjerner

Romtemperer smøret på forhånd! (Det glemte jeg, så jeg slet og knurret.)
Smelt sjokoladen i en skål el.l som du setter i en gryte med kokende vann.
Visp smør og sukker hvitt.
Ha ett egg av gangen i smørblandingen, og visp videre.
Ha i den flytende sjokoladen. Visp.
Ha i melet, litt av gangen. Bland til slutt inn grovt hakkede valnøttkjerner.
Hell røra i en smurt springform, og stek på 175 grader i 20-25 min.
Kaka skal være myk i midten, så følg med og stikk en pinne i underveis.
Det skal ikke henge deig på pinnen, men føles mykt.
Jeg serverte med is, bringebær og blåbær.

Ingen kommentarer: