søndag 24. august 2008
Limestekt scampi
Plutselig sommervarme sent i august, og forrett av limestekte scampi fikk være springbrettet til baccalaoen.
Vi spiste middag ute til sola gikk ned. Men kaka tok vi inne.
Limestekte scampi
1 pose rå scampi
3 ss olje
3-4 fedd hvitløk
4 lime
salt og pepper
persille
Tin og skrell scampiene. La halen sitte på hvis du vil. Skjær et snitt langs ryggraden, og ta ut tarmen. Den er ikke giftig, men ser ikke så fresh ut.
Riv skallet på 2 av limene fint.
Hakk hvitløk, og fres den i oljen til den er myk. Ha i scampi, og la dem frese rundt mens du rører, til de har blitt rosa og rullet seg.
Strø over limeskall, salt og pepper, og sprut over saften til de avraspede limene.
Bland alt i stekepannen.
Skjær de to andre limene i båter, og dander på tallerkener med scampiene. Klipp over rikelig med persille.
Jeg lettkokte apsargestopper, og la 3-4 over scampiene ved servering.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar