onsdag 13. august 2008

Grepa Gulrotsuppe


Sesongåpningen av middagsklubben ble avholdt hos meg i dag.
Husmødrene hastet hustrige inn fra høstregnet, og husets husmor hellte het høstsuppe i hungrige halser.

Denne suppen fant jeg i et svensk matblad jeg kjøpte som buss-lektyre i sommer, en fylldig gulrotsuppe med smooth smak av kokos og tøff touch av chili.

Gulrotsuppe
(til 4)
2 store, gule løk
2 ss olje
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts flaksalt
1/2 ts nymalt pepper
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummin
1 rød chili
5 dl vann
6 store gulrøtter
2 bokser kokosmelk, gjerne fettreduserte
frisk oregano eller annen urt

Skrell og skjær løk og gulrøtter i grove biter, hakk chili og ta ut frø.
Fres løken myk i oljen, svak varme så den ikke tar farge.
Tilsett salt, pepper, spisskummin, gurkemeie og smuldret buljong mens du rører.
Ha i chili, vann og gulrøtter, og kok i 15-20 min til gulrøttene er møre.
Mikse suppen jevn med en stavmikser, ha i kokosmelken og varm opp suppen.
Strø oregano over.

Servere med godt brød, gjerne med pesto eller ferskost til å smøre på.

Ingen kommentarer: