søndag 17. august 2008

Cheeseballs


Vi har en legendarisk historie om Astri, som vi ler av på hennes bekostning gang på gang. Vi blir aldri lei.
Vi var i Hellas ifjor, og bestillte mange gode småretter på en restaurant, blant annet osteboller.
Ostebollene lot vente på seg, og Astri ropte til en kelner: "Hello mister man! We hired some cheeseballs! Where are they?"
Vi andre ble både flaue og lattermilde, men ostebollene kom,
og de var virkelig verd å rope på.
Siden den gang har Astri søkt etter oppskriften, og funnet en på nettet som hun syntes smakte riktig. Hun disket opp med disse idag.

Friterte osteboller
eggehviter
gulost, gjerne med mye smak
raps eller solsikkeolje

Beregn 75 g ost per eggehvite. Rasp osten ganske finkornet.
Pisk eggehvitene stive, bland i osten.
Varm opp olje i en liten gryte (ikke olivenolje, det spruter), form ostemassen til boller med hånden og en spiseskje. Når oljen bobler, slipp oppi noen osteboller av gangen, og la dem frese rundt til de er gyldne og faste.
Legg dem over på et tørkepapir, slik at oljen blir trukket inn i papiret og bollene blir tørrere.
Servere varme.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette tror jeg var første gangen jeg har spist osteboller. En veldig god forrett.