Skal man lage en enkel fiskemiddag til seg selv utifra man-tager-hva-man-haver-prinsippet, slår det sjelden feil å pakke alt inn i folie og la det stå til.
Idag hadde jeg en seifilet i fryseren, og noen grønnsaksrester i grønnsaksskuffen. Ikke så spennende i seg selv, men får de dampe sammen under samme tak, gir de kraft og liv til hverandre.
I en fiskepakke kan man ha all slags fisk, alle slags grønnsaker, rotfrukter, tomater, sukkererter, bønner, løk, purre, hvitløk, chili, sitron eller lime, friske urter.
I juli presenterte jeg i denne blogg en raffinert og gjennomtenkt versjon med laks, fenikkel og appelsin.
Idag ble det en tradisjonell, enkel:
Fiskepakke
(1 pers)
200 g seifilet
1 stor gulrot i strimler
1/4 blomkål i små buketter
1/4 purre i ringer
2 fedd hvitløk, grovt hakket
sitronskiver
salt&pepper
fersk oregano og gressløk
Smør et ark aluminiumsfolie, bland grønnsakene og legg dem på folien i en haug. Legg fisken på toppen, og topp den med salt, pepper, sitronskiver og urter. Lukk pakken godt, og legg den gjerne i en ildfast form, så slipper du å vaske hele langpannen ved ev. lekkasje.
Stek på 225 grader til fisken er gjennomstekt og grønnsakene møre, eller til det lukter god fisk.
Servere med poteter eller ris, og gjerne en salat og en rømme/yogurtbasert dressing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar