mandag 9. juni 2008

Stekt tofu på en seng av bønne-bønne-nypotetsalat


Hva kan man egentlig bruke tofu til? Hva smaker det, er det godt helt plain? Min erfaring på tofufronten begrenser seg til de små bitene i misosuppen. Men i min nye osteløse tilstand, måtte den prøves. Mariner og grill den!, sa vegetarboken. Jaha.
Varm tofu må vel være bra når junistormen plutselig suser.

Stekt, marinert tofu

ca 200 g tofu
2 ts gurkemeie
2 ts spisskummen
2 ts sukker
1-2 ss olje
1 ss soyasaus
2 fedd hakket hvitløk

Skjær tofuen i avlange biter, bland sammen marinaden, legg i en pose og fordel forsiktig. Legg i kjøleskap i en halv time.

Stek dem i varm panne til de har fått litt farge, og legg dem rykende varme oppå salaten.

Salat av nypoteter og bønner

6 nypoteter
en god håndfull harikot verts
1 boks bønner (blanding av kikerter og favabønner)
olje
grov sennep
flytende honning
sitronsaft
et par hakkede hvitløksfedd
masse hakket bladpersille
salt&pepper

Kok nypotetene med skall, del dem i røffe biter og legg i en bolle. Bland forsiktig i bønner og lettkokte, delte haricots. Lag en dressing av sitronsaft, olje, hvitløk, litt flytende honning, sennep, salt og pepper, og vend det forsiktig rundt i salaten med masse bladpersille.

Server med sitronbåter og et glass argentinsk mandagsvin fra kjøleskap (det er lummert).

Gul, myk, deilig, pakistansk mango til dessert...

Ingen kommentarer: