søndag 29. juni 2008

Laksepresang med appelsin og fenikkel



Sola skinte fra delvis skyfri himmel, og vi kunne spise ute.
Vi hadde forberedt laks i folie, med nytt spennende følge: appelsin og fenikkel. 
Selv om det var varmt for en stakket stund, ville vi ikke 
erte på oss værgudene ved å tenne på grillen, så vi lagde pakkene i ovnen.

Laks, fenikkel og appelsin i folie
4 laksefileter
1 fenikkel
1 rødløk
1 appelsin
4 fedd hvitløk
kruspersille
salt, pepper

Pensle 2 ark alumimiumsfolie med olje. Fordel fenikkel i strimler, rødløk i båter og appelsin i skiver på arkene. Legg 2 laksefileter på toppen av hver grønnsakshaug. Topp med hakket hvitløk, persille, salt og pepper. Lukk pakken og stek i ovn på 200 grader til fisken er gjennomstekt.
(Det pleier den å være når det dufter fisk på kjøkkenet, det stemmer alltid!)

Server laksepakkene med en salat av vestfoldsalat, lettkokte apargestopper, avocado og agurk. Press over saften av det som ble igjen av appelsinen.
Kok nypoteter.
Lag en dressing av matyogurt, persille, salt, pepper.

Vi hadde fransk hvitvin til, Vignier.
Kombinasjonen av laks, appelsin og fenikkel var virkelig supergodt!



Ingen kommentarer: