søndag 29. juni 2008

Frokostrundstykker


Før satte vi alltid kald rundstykkedeig om kvelden på hytta, og bakte dem ut om morgenen. Ferske og fine til frokost. Men det blir aldri like bra, rundstykkene kjennes alltid mer kompakte enn når de blir bakt i en svusj. Jeg slumpet derfor sammen en rundstykkedeig på en svusj mens vi spiste middag, og neste morgen varmet vi dem bare litt. Smakte fortreffelig med restene fra gårdsdagens jordbærkurv.

Frokostrundstykker
1/2 pk gjær
2,5 dl vann
2,5 dl melk/soyamelk
ca 1 dl solsikkefrø
1 ts salt
1 sprut honning
ca 3 ss olje
ca 2 dl sammalt rugmel
ca 1 dl siktet rugmel
siktet hvete eller spelt til passe deig. (ikke for fast)

Bland som til vanlig gjærdeig, hev mens middagen spises, bak ut til ca 15 rundstykker mens noen andre tar middagsoppvasken, etterhev mens kaffen trakter, og stek mens du ser på nyhetene.
225 grader, i 10-15 min, eller til det kommer en hul lyd hvis du banker under med herdede husmorfingre.



Ingen kommentarer: