torsdag 5. juni 2008

Lun blomkålsalat


Dette er en av mine slagere. Det er så få ingredienser, men det er en hel middag i seg selv, og forferdelig sunt og godt på én gang. Jeg varierer mellom blomkål og broccoli, og mellom ulike bønner, alt etter lyst og tilgjengelighet.
Dette holder til 3-4 personer:

Blomkålsalat
2 blomkålhoder
1 boks røde bønner
1 bunt redddiker
noen gode håndfuller haricot verts
ferske urter (f.eks sitrontimian og oregano)
2 ss sennep
3 ss olje
saften av en halv sitron
en dæsj flytende honning
salt & pepper

Del blomkålen i buketter, skjær av stilkene på haricotsene og del dem i to. Kok dem i 2 min i lettsaltet vann. Ha dem i en ganske stor salatbolle. Skjær reddikene i skiver og skyll de røde bønnene i et dørslag. Bland det i salaten. Strø over urtene, hell over dressing av sennep, olje, sitronsaft, honning, salt og pepper. Vend det forsiktig rundt. server med pepperkvern og flaksalt.
Idag hadde jeg brød til, men pasta eller nypoteter er også bra.
I dagens glass var det Ramlösa med granateple.

Ingen kommentarer: