torsdag 12. juni 2008

Sitronlaks på hvit bønne-salat


Middag på Billingstad med opphavet og mammas kusine Signe.
Konsept:
Handle inn råvarer og vin, invitér en kokk (les: datter) hjem til deg, og nyt et glass rødvin i sofaen, mens kokken får frie tøyler på kjøkkenet.

Sitronlaks
Laksefilet til 4 personer
Skall og saft av en halv sitron
salt&pepper

Sett ovnen på 200 grader, del filetene i serveringstykker, legg dem i en ildfast form, strø over sitronskall, sitronsaft, salt og pepper. Stekes i ovn til fisken er gjennomstekt.

Salat av hvite bønner
2 bokser store, hvite cannelonibønner
1 eske ruccola
1 rødløk i båter
2 fedd hakket hvitløk
1 rød chili
8-10 kalamataoliven
olivenolje
sitronsaft
persille
pepper og flaksalt

Stek hvitløk, rødløk og chili (uten frø, delt i 2 på langs, og skåret i tynne skiver/ringer) i litt olivenolje til det blir mykt. Skyll bønnene og bland dem med ruccola, oliven (skjær ut steinen), litt olje og saften av en halv sitron. Ha i de stekte ingrediensene og rør forsiktig. Salt, pepper og persille til slutt.

Yogurtdressing
matyogurt
sitronsaft
persille
salt&pepper

Bland og sett kjølig til servering

Servér fisken og salaten med yogurtdressing og dampede nypoteter. Drikk hvitvin og vann med sitronbåter.

Ingen kommentarer: