søndag 29. juni 2008
Spinatpai med potet i bunnen
Silje og jeg dro på Hvaler. Og lagde mye mat. Først lagde vi en pai av gode
gårdsvarer vi kjøpte på Råde. "Ett magrare pajskal får du om du ersätter 75 g av smöret med 1 stor
kokt riven potatis", sa
vegetarboken. Vi kokte en Råde-potet. Bunnen ble sprø og fin!
Spinatpai
Bunn:
3 dl siktet hvete eller spelt
1 kokt nypotet
60 g smør
1 egg
1 ts salt
Mos poteten med mel, smør, egg og salt. Ha den i form, og forstek i 15 min på 180 grader.
Fyll:
1/2 pk spinat
1 rødløk i båter
3 hakkede hvitløksfedd
1/2 pk aspargestopper
200 g sopp
noen never valnøtter, hakket
2 dl melk/soyamelk
3 egg
persille
salt&pepper
Stek hv.løk og rødløk lett i litt olje, ha så i spinaten til den faller sammen. Legg til side, og fres soppen. Det er viktig å forsteke grønnsakene, slik at ikke paien blir vannete og slapp. Trekk apargestoppene et par minutter i kokende vann. Pisk sammen melk, egg, hakket persille, salt og pepper. Ha løk, spinat og sopp i paiskallet, hell over røra, legg aspargesen i nydelig stjerneformasjon på toppen. Stek på 200-210 grader, til paien er gyllen og fast.
Server med en salat av vestfoldsalat, persille, avocado, agurk og tomat. Vinagrette av sennep, sitronsaft, olje og honning.
Vi fortærte paien til en australsk KillaWarra, en rødvin som virkelig ble en killah på en forblåst feriedag.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar