torsdag 2. juli 2009

Spinatsalat med hvit asparges



Det kostet bare 10 kr for en bunt hvite asparges på Rema!
Mamma og jeg slo til, og lot aspargesen bli utgangspunktet for dagens tropemiddag.
Når spinaten i grønnsakshagen i tillegg bugner, kunne det jo ikke bli annet enn suksess.

Mamma syntes det var så godt at hun bestilte en eksakt kopi da hun fikk en venninne på lunsj dagen etter. Kokken takker og bukker mens svetten renner.

Spinat- og aspargessalat
(2 pers til middag, 3 til lunsj)
1/2 bunt (7 stk) hvite asparges
1/3 chili
6 reddiker
frisk spinat i ønsket mengde
1 boks kikerter
1 stor gulrot
friske urter (hadde koriander den ene dagen og timian neste, begge var bra)
sitronsaft-olje-honning-salt-pepper
noen håndfuller ristede nøtter og frø

Brekk av det nederste på aspargesen (der de har et svakt punkt), del i biter og kok i 3-4 min. Skyll straks i kaldt vann.
Skjær reddiker i båter, hakk chili, skyll spinat og kikerter, klipp opp urtene, skrell gulroten og høvle den på langs med en ostehøvel. Bland alt i en bolle.
Bland sammen saften av en halv sitron, 2 ss olivenolje, 2 ss flytende honning, salt og pepper.
Vend dressingen ned i salaten og strø over ulike nøtter og frø.
Serverte med de gode timian- og gulrotbrødene som det var mer igjen av i fryseren.

Ingen kommentarer: