tirsdag 21. juli 2009

Hvitvins- og urtebakt kveite


Luksuskveite og hvitvin til Ragna og Leif, mamma og pappa på Nesøya en regnfull søndag.
Kveita ble så saftig og mør at den nesten smeltet.

Hvitvins- og urtebakt kveite
(5 pers)
1200 g kveitefileter
1,5 dl hvitvin
2 store fedd grovhakket hvitløk
2 ss olivenolje
masse friske urter, jeg tok persille, sitrontimian, løpestikke, oregano og rosmarin

Legg kveitefiletene i en bolle sammen med de andre ingrediensene, bland forsiktig.
La marinere i romtemperatur 20-60 min.
Legg utover en bakepapirkledd stekeplate, fordel urter og hvitløk godt.
Stek på 200 grader til fisken er gjennomstekt.

Servere med nypoteter, salat og rømme blandet med sennep, sitronsaft og persille.

Ingen kommentarer: