torsdag 30. juli 2009

Heimkunnskapsscones


Nesten sånne jeg lærte å lagde på heimkunnskapen på barneskolen.

Mamma, Pappa og jeg var tømmerhoggere ikveld, og med hogsten kom hungeren.
Jeg lagde scones til kvelds.

Hvis tømmerhoggerne jobber om dagen, og vil inn for å varme skrotten med f.eks kakao og boller, kan man jo bare ha i litt mer sukker og rosiner, så blir det bollescones iløpet av no time.

Scones
(8 biter)
1,5 dl sammalt spelt/hvete
2,5-3 dl siktet spelt/hvete
2 ts sukker
1 ss bakepulver
4 ss havregryn
2 ss mykt smør
1 dl vann
1 dl melk

Bland det tørre, smuldre i smør og bland inn melk og vann. Ikke rør så lenge at deigen blir seig.
Form to boller og trykk dem ut på et bakepapir til de er ca 2 cm tykke. Del i 4 med en skarp kniv, prikk overflaten med en gaffel.
Stek til sconesene er gyldne, ca 15 min på 250 grader.
Avkjøl litt på rist, og brekk fra hverandre til 8 trekantede scones.
Servere nybakte med ost eller syltetøy.

Ingen kommentarer: