onsdag 29. april 2009

Orange friskus


Gulrotsuppe med ingefær og appelsin. Orange og fin ble suppen min.

Fikk besøk av Sigrid og lille Astrid idag, og en most, mild suppe passet bra til et barn, tenkte jeg. Men barnet syntes nok fargen var litt mystisk -ikke så rød som tomat og ikke så grønn som broccoli. Hun serverte riktignok litt suppe til bamsen Herman, men han ga ikke så tydelig uttykk for hvorvidt han likte den eller ikke.
Havrebaguettene falt heldigvis i smak både hos Astrid og Herman, og den medbragte yoghurten hun visste hun hadde i sekken gikk ned på høykant. (Stakkars Herman fikk ikke smake engang.)
Sigrid og jeg nøt den søtfriske suppen selv.

Gulrot og appelsinsuppe
(3 pers)
5-6 gulrøtter
2 poteter
1 liten løk
2 fedd hvitløk
2 dl appelsinjuice
7-8 dl vann
3-4 ts grønnsaksbuljongpulver (el. terning)
1 bit revet ingefær
bladpersille

Skrell alle grønnsakene og del i biter. Surr i litt olje sammen med ingefæren.
Tilsett appelsinjuice, vann og buljong. Kok opp og kok i ca 15 min eller til grønnsakene er møre.
Mos suppen med en stavmikser. Strø over hakket persille og servere med godt brød.
Sett salt- og pepperkvernen på bordet.

Ingen kommentarer: