torsdag 23. april 2009

Vri deg en baguette


Idag var jeg den perfekte husmor, tok opp fisk fra fryseren og satte en brøddeig til kaldheving kl 0730 i morges for å kunne ha nybakt brød til kveldens middagsgjester.

Uknadde baguetter
(4 stk)
1/2 pk gjær
2 ts salt
en dæsj honning
6 dl lunkent vann
3 dl havregryn
1 dl solsikkefrø
3 dl sammalt spelt eller hvete
ca 7 dl siktet spelt eller hvete

Rør ut gjæren i salt, honning og litt av vannet.
Tilsett resten av vannet, samt havregryn,
frø og mel. Rør i bollen med en sleiv til du har en løs, men smidig deig. Hev i 1-2 timer.
Sett ovnen på 260 grader.
Ikke kna deigen, men hell den ut på melet bakebord, klapp litt utover med melete hender, del den i 4 remser, tvinn dem litt nonchalant og legg på bakeplate. Dryss over litt mel.
Sett i ovnen med én gang den er varm. Stek i 15 min, skru ned til 150 grader og stek videre ca 10 min.
Baguettene smaker best rykende ferske, men kan gjerne fryses.

Ingen kommentarer: