torsdag 16. april 2009

Vårvåkk


"Hvis man varmebehandler maten trenger ikke magen å jobbe så mye", sa akupunktøren.
Straks fikk jeg lyst til å lage en saftig grønnsakswok.

Jeg har riktignok aldri hatt noen wokpanne, men jeg arvet en god traktørpanne av mamma da hun kjøpte seg induksjon. Den pleier å duge.

Vårlig wok
(1-2 pers)
2 ss gresskarfrø
1 gulrot
1 vårløk
1/2 gul paprika
1 bit selleri
1 bit kål (ca 150 g)
1 fedd hvitløk
2 ts buljongpulver
3 ss sitronsaft
fersk bladpersille
nykvernet pepper

Rist gresskarfrøene gyldne i tørr panne, legg til side.
Skjær gulrot og vårløk i skiver, selleri i terning, paprika og kål i strimler. Grovhakk hvitløk.
Stek alt i litt olje i noen minutter.
Ha i buljongpulver og sitronsaft. 
Stek videre mens du rører, til grønnsakene er møre.
Blande i nykvernet pepper, frø og pladpersille.
Jeg hadde ikke ris eller noe annet til, fråtset bare i en kjempeporsjon grønnsaker. Vitaminer til fingerspissene.

Ingen kommentarer: