mandag 27. april 2009

Trukket laks


Hvem vil ha et trekk? En fisk så frekk?
Jeg har laks, jammen flaks.
Eggehakk blir fiskens frakk.
Og potet? Gå og let!
Spis broccoli ustoppelig.
For et funn, får vann i munn.
Middagen ble sunn i grunn.

Kokt laks i skiver
(1 pers)
1 laksekotelett
4 dl vann
1 ts salt
3 hele pepperkorn
1 sjalottløk i båter
1 persillekvast

Skyll laksekoteletten. Kok opp vann sammen med de andre ingrediensene.
La koke noen minutter.
Ha i fisken, og la trekke i 5 min eller til fisken løsner såvidt fra beinet.
Det var nå man skulle hatt en hullsleiv såklart, men ostehøvelen gjorde susen.
Servere med kokt eller presset potet, kokt broccoli, hardkokt eggehakk med persille og kapers, samt sitronbåter.

Ingen kommentarer: