lørdag 25. april 2009

Rishavregrøt


Ida har vært i Australia og lært seg å koke havregrøt på rismelk.
Og hun fortalte om grøten med sånn innlevelse at jeg fikk vann i munnen og måtte prøve selv.
Man bruker rett og slett rismelk istedenfor vann, og serverer med tørket frukt, ristede frø, honning eller rørsukker og kokosflak. Kokosflak har hun desverre ikke funnet her i landet, vi snakker nemlig ikke om sånne smårispede kokosfnugg.
Grøten bør være forholdsvis løs, siden man ikke har melk oppå ved servering.

Det var en god kombinasjon med den søtlige rismelksmaken som samarbeidet med syrlige bær og sprø frø. Luksusgrøt på en solfyllt lørdagsmorgen.
Thanks to inspiration from Australia!

Rishavregrøt
(1 pers)
1 dl havregryn
2,5 dl rismelk
salt

Kok havregrøt på vanlig måte, servere med toppingen. Jeg har på forhånd laget meg en blanding av hakkede tørkede aprikoser og tranebær, ristede gresskarfrø og solsikkefrø, samt mandelflak som erstatning for kokosflakene. Sveip over litt honning, og du har en herlig start på dagen. Eller hva Ida?

Ingen kommentarer: