søndag 19. april 2009

Lakserisotto


Gressløken jeg plantet i balkongkassen ifjor har kommet med nye vårskudd!
De første spede strå fikk toppe søndagens risotto med laks. Tralala vår.

Lakserisotto
(1 pers)
1 sjalottløk
1 stilk selleri
1 dl langkornet ris
1/2 terning fiskebuljong
2,5-3 dl vann
saft av 1/2 sitron
hakket persille og gressløk
ca 100 g laks i biter
nykvernet pepper

Hakk løken grovt, skiv selleristilken. Stek blankt i litt olje.
Tilsett risen og rør til den er blank.
Smuldre over buljongen, hell i litt vann av gangen og kok under stadig omrøring. Når risen har sluttet å trekke til seg vann og er kremet og myk, ta gryta vekk fra platen.
Rør inn sitronsaft og hakket persille, og rør laksebitene forsiktig inn.
Legg på lokk og la den varme risen "koke" laksen.
Det går ganske raskt, kjernen på laksebitene trenger ikke bli helt gjennomkokt.
Strø over gressløk, kvern over pepper, servere straks med sitronbåter og en frisk, enkel salat.

Ingen kommentarer: