Sild må man jo ha til jul. Finn frem tomme syltetøyglass fra alle skjul.
Mamma blir glad, roper hurra. Pappa sier sild er sunt året rundt.Sender sild til Karins familie i øst, selv om å gi Sverige sild er som å selge visne blader til en høst.
Hoppas dom blir glada som en propell, og äter min sill på sitt julbord från morgon till kväll.Sild med disse små rød i lake har jeg aldri før fått smake!
Tyttebærsild
(ca 3 glass)500 g saltsildfileter
1-2 rødløk i tynne ringer3 dl tyttebæryltetøy
1,5 dl rødvinseddik
1,5 dl vann
2 ts hel svart pepper
Skyll og skjær sildefiletene i gaffelbiter. Legg lagvis med rødløkringer i rene glass.
Bland lake av syltetøy, vann, eddik og pepperkorn. Øs den over sild og løk, skru lokket tett til og oppbevar i kjøleskapet. Den kan spises allerede neste dag, og holder seg opptil et par uker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar