torsdag 18. desember 2008

Tyttebærsild


Sild må man jo ha til jul. Finn frem tomme syltetøyglass fra alle skjul.
Mamma blir glad, roper hurra. Pappa sier sild er sunt året rundt.
Sender sild til Karins familie i øst, selv om å gi Sverige sild er som å selge visne blader til en høst.
Hoppas dom blir glada som en propell, og äter min sill på sitt julbord från morgon till kväll.
Sild med disse små rød i lake har jeg aldri før fått smake!

Tyttebærsild
(ca 3 glass)
500 g saltsildfileter
1-2 rødløk i tynne ringer
3 dl tyttebæryltetøy
1,5 dl rødvinseddik
1,5 dl vann
2 ts hel svart pepper

Skyll og skjær sildefiletene i gaffelbiter. Legg lagvis med rødløkringer i rene glass.
Bland lake av syltetøy, vann, eddik og pepperkorn. Øs den over sild og løk, skru lokket tett til og oppbevar i kjøleskapet. Den kan spises allerede neste dag, og holder seg opptil et par uker.

Ingen kommentarer: