lørdag 20. desember 2008

Mandelbygg med grillede grønnsaker


Kristine Kusine på førjulsbesøk. Først en vandring på Grünerløkka i julebelysning og så-som-så-marked på Blå. Deretter middag, vin og strikking i Iladalen.
Aprikoser og mandler passer til jul. Og litt hete.

Byggrynssalat

(2 personer, men Kristine sier at hvis den ene er en mann, så må man ha mer.)
2 dl byggryn
4 dl buljong
2 ts red currypaste
1/2-1 dl skåldede mandler
6 aprikoser
1 liten squash
1 rød paprika
1/2 rødløk i skiver
frisk persille

Sett ovnen på grill og sett inn paprikaen i 2 halvdeler. Grill til skinnet er svart og legg deretter i en pose. (Etter en stund blir de myke og skallet kan fjernes lett). Sett ovnen på vanlig 225 grader, og stek squashskiver og løk myke og gyllne der inne. I mellomtiden koker du opp buljong, byggryn og currypaste, følg koketiden på pakken.
Rist mandlene i tørr stekepanne, skjær aprikosene i biter.
Bland byggrynsblandingen med mandler, aprikos, løk fra ovnen og masse persille. Legg paprika og squash på toppen.
Servere gjerne med guachamole og rødvin.

Ingen kommentarer: