tirsdag 6. april 2010

Reka som kongen av pasta


Vi har visst det lenge, og nå er det nok en gang slått fast. Det er på tide å sette spikeren i scampi-kista en gang for alle. Årsakene er mange; regnskog hogges, rismarker fordrives, giftutslipp fra oppdrettsanlegg er farlig for både miljø og innbyggere, dyrearter utrydddes, og arbeiderne jobber i slavelignende forhold.
Flere butikker har faktisk sluttet å selge den rosa rakkeren.

På tide å hylle den norske reke!
Jeg starter et rekeprosjekt idag, hvor reka får fylle rollen til sin eksotiske storebror.
Først ut er pasta med reker, innhyllet i sitron, chili, persille og hvitløk.

Rekepasta
(1 pers)
100g tinte, skrellte reker
1 fedd hvitløk
ca 1/2 rød chili (sjekk styrken)
1 dl hakket persille
sitronsaft
tagliatelle til 1 person

Kok tagliatelle.
Hakk chili og hvitløk. La det surre i litt olje på lav varme i 5 min. Ha i persille, reker og litt sitronsaft. Rør til alt er varmt, ikke for lenge, for da kan rekene bli seige.
Bland rekemiksen inn i den nykokte tagliatellen og server med nykvernet pepper, flaksalt og sitronbåter.

Ingen kommentarer: