mandag 19. april 2010

Quinoasalat


Våren er på alles lepper, og med den kommer suget etter friske, fargerike salater i alles munner.
Jeg startet salatsesongen med å komponere en innholdsrik quinoasalat med asiatiske smaker. Selv om quinoa ikke er noen vanlig ingrediens i det asiatiske kjøkkenet akkurat...
Ja,ja, cross cross.

Quinoasalat
(1 pers)
1 dl quinoa
100 frisk spinat
5 cherrytomater
1 bit agurk
1/2 søt paprika
1/2 rød chili
5 store kapers med stilk
1 dl kokte soyabønner
ristede gresskarfrø
koriander
limesaft

Skyll først quinoaen i vann, det er viktig for å få bort en besk bismak.
Kok opp med 2 dl vann, la småkoke i 15 min, ha i litt salt og fluff opp grynene med en gaffel. La avkjøle litt.
Bland i paprikaringer, chiliringer, halve cherrytomater, agurkbiter og bønner. Skyll spinaten og venn inn med litt limesaft. Strø over koriander, kapers og frø.
Jeg serverte med limebåter og litt rømme med lime og revet pepperrrot i.

Ingen kommentarer: