fredag 9. april 2010

Olivenbrød med valnøtter


Provencalsk, satftig og salt tilbehør til salaten.
Og sikkert perfekt til ost.

Olivenbrød
(4 smale brød)
1 dl grønne oliven uten kjerne
100 g valnøtter
2 håndfuller fersk rosmarin
1/2 pk fersk gjær
1 ts salt
1 ss honning
3 dl lunka vann
3 ss olivenolje
4 dl siktet hvete/spelt
2-3 dl sammalt hvete/spelt
flaksalt+rosmarin til pynt

Del olivenene i skiver og grovhakk valnøttene, jeg knuste dem bare litt med hendene.
Smuldre gjæren, ha over 1 ts vanlig salt og honningen. Løs opp i vannet. Tilsett olje, oliven, nøtter og rosmarin, bland i melet. Deigen skal bare blandes lett, og være forholdsvis løs. La heve tildekket i 1 time.
Varm ovnen til 250 grader, kle en bakeplate med papir.
Ha litt mel på benken, tipp deigen ut og platt den med melede fingre. Ikke kna, men skjær deigen i 4 remser. Legg remsene på platen og form dem til lange, smale brød.
Pensle med vann og strø over hflaksalt og mer rosmarin.
Stek med det samme, i 5 min på 250 grader, skru ned varmen til 180 grader og stek videre i 10-15 min.
Det var godt med hummus på.

1 kommentar:

Magnhild sa...

detta brødet va skikkele godt! flaksalt og rosmarin må umiddelbart i hus! ;)