lørdag 3. januar 2009
Sennepstorsk
Nyttårshelgen ble feiret på Flekkerøya hos Birgitte og Morten. Det ble behørlig flesket til med lekkerbiskner fra morgen til kveld. Da levenet fra rakettene hadde lagt seg og og 2008 var en saga blott, fikk vi brått et sterkt behov for lett mat uten juleinfluenser.
Jeg bestemte meg for å by vertskapet på torsk.
Jeg danderte torsken lagvis og lekker i en form, slik at Morten og Birgitte, som sjelden lager fisk, skulle bli fristet.
Og Birgitte sa at det var nesten første gang hun syntes fisk hadde vært
skikkelig godt.
For et kompliment!
God hverdagsstart på det nye året.
Sennepstorsk
(3 pers)
800 g torskefileter (gjerne opptint frysedisktorsk)
2 ss olje
2 toppede ss sennep, grov norsk type
salt og pepper
saften av 1/2 sitron
1 liten squash i skiver
3 tomater i skiver
2 ss kapers
1/2 purre i ringer
1/2 sitron i skiver
olivenolje
Bland olje, sennep, sitronsaft, salt og pepper i en bolle og vend fiskefiletene godt nedi. Smør en ildfast form og legg i fisk og skivet tomat og squash taksteinslagvis. Strø over kapers og purreringer. Ringle over litt olje, salt og pepper. Legg sitronskiver på toppen.
Stek på 220 grader i 20-30 min eller til fisken er kokt.
Legg over litt folie hvis purren står i fare for å bli brun.
Servere med poteter og en rømmeklatt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar