søndag 4. januar 2009

Gulrotsalat


Godt tilbehør, både syrlig, krydret og gulrotsøtt på én gang.

Gulrotsalat
(tilbehør til 1 pers)
2-3 gulrøtter
1 ss olivenolje
noen gode klyper flaksalt
3 ss sitronsaft
1/2 ts korianderfrø
en klype spisskummin
1 ss solsikkefrø

Skrell gulrøttene og skjær dem i staver. Legg dem i kokende vann i 3-4 min. Ha dem deretter i en marinade av olivenolje, salt, sitronsaft, mortrede korianderfrø og spisskummin.
Rist solsikkefrø i tørr panne og strø over. Salaten kan gjerne stå og trekke litt før den serveres.

Sammen med en enkel linsesalat med persille, kokte poteter, rømme smaksatt med sennep og noen gode kalamataoliven ble det idag en harmonisk vegetarmiddag.

Ingen kommentarer: