mandag 3. november 2008
Red Curry Scampi Thai
Da vi var i praksis på Kjelsås skole for noen uker siden, inviterte Hege og Ragnhild seg selv på middag til meg, og det syntes jo jeg bare var hyggelig! Jeg hadde tenkt det samme selv, at vi burde ha en liten praksisavslutning. Idag, etter å ha besøkt det fine barnebokinstituttet, dro vi til Sagene Torg, kjøpte eksotiske råvarer, og lagde oss en thailandsk rekecurry. Det røsket opp i snufsete vinterneser!
Rekecurry
(3 personer)
500 g uskallede, rå scampi
4 dl lett kokosmelk
2,5 dl vann
2 ss red currypaste
1 ts hakket ingefær, frisk el fra glass
150 g grønne brekkbønner delt i 2
1 liten boks bambusskudd
2 ss fiskesaus
limesaft, limeskall
2 ts sukker
frisk koriander
Varm opp kokosmelk og vann i wok eller høy stekepanne. Tilsett ingefær, currypaste, bønner og bambusskudd og kok i 5 min. Ha i scampi, og småkok i ca 5 min til scampiene er rosa og har krøll på halen. Tilsett fiskesaus, limeskall, saften av 1/2 lime og sukker. Dryss over hakket koriander.
Servere med ris og mer koriander i en skål.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar