mandag 17. november 2008

Patatosalata


I Hellas, og kanskje andre steder lenger ned i Europa også, har jeg fått sånne syrlige, lune poteter med sitron, olivenolje og persille som tilbehør.
Idag fikk jeg så lyst på det til middag. Jeg strødde over litt andre sydeuropeiske ingredienser som kapers, oliven og egg, og vips ble det en enkel liten hovedrett.
I større format duger den nok bra som et sommerlig tilbehør til kjøtt eller fisk.

Gresk potetsalat
(1 person)
2 poteter
1/4 rødløk
1 ts salt
1 ss kapers
6 gode, økologiske kalamataoliven
saften av 1/2 sitron
2 ts god olivenolje
1 kokt egg i båter
bladpersille

Skjær løken i veldig tynne skiver, legg den i en skål og hell over kaldt vann og 1 ts salt. La stå minst 30 min. Dette er lurt for å få en mildere, snillere løk. Er du en løkelskende hardhaus, dropp det.
Kok potetene møre, men ikke for smuldrete. Skrell dem og skjær i biter. Hell over en blanding av sitronsaft og olje.
Skyll løkstrimlene og la dem renne godt av, bland dem med poteter og øvrige ingredienser.
Legg egget på toppen hvis du ikke vil at det skal mose seg rundt.

Ingen kommentarer: