søndag 21. juni 2009

Torsk- og brenneneslepai


Fisk er jo veldig godt sammen med spinat, så hvorfor ikke også med brennenesle?
Idag har jeg til og med plukket brenneneslen ved Nesøyas salte kyst, og det burde vel torsken like.
Plukk de øverste friske toppskuddene eller små, lyse brenneneslebarn, er de gamle blir de beske.

Alf, Elise og Kristine skulle komme på søndagsmiddag idag, og Kristine og jeg var vertinner og disket opp.
Først serverte vi frydefullt en nyoppdagelse fra innvandrerbutikken på Sagene; Green Pea Snack. Litt som grønn ostepop uten ostepromplukten.
Etterpå var det pai med salat, og vin fra bror.

Torsk- og brenneneslepai
(4 pers)
3 dl mel
60 g smør
1 egg
1 ts salt
1 kokt potet, skrelt
------------------
250 g torskefilet (+ sitron og olje)
2 l brennenesle
3 fedd hakket hvitløk
2 vårløk i skiver
3 egg
2,5 dl matfløte
1/2 dl melk
sitronskiver
gresskarfrø
sitrontimian
salt&pepper

Smuldre smøret i melet, mos i poteten og bland med egg og salt. Trykk ut i en form og forstek i 10-15 min på 200 grader.
Lag fyllet imens. Skjær torsken i biter, og marinere i 2 ss olje, saften av 1/2 sitron samt litt fiskekrydder.
Fres hvitløken i litt smør eller olje, ha i godt vasket brennenesle og salt, og rør til den faller sammen. Legg til side.
Bland matfløte, egg, melk, salt og pepper med vårløk og sitrontimian.
Legg brenneneslen i paiskallet, dandere torskebitene oppå, og hell på væsken.
Topp med mer sitrontimian, noen spiseskjeer gresskarfrø og sitronskiver.
Stek i ca 40 min.
Vi serverte med romanosalat med tomater, avocado, mynte og sitronsaft.

Ingen kommentarer: