onsdag 24. juni 2009

Gazpacho


Gazpacho er en gammel andalusisk suppe som blant annet besto av gammalt brød. Men da Columbus dro til Amerika med den første amerikabåten og ble på gråten da det ikke var India, puttet han (eller trolig slavene hans) tomat i suppa, og dette trikset lærte han så europeerne da han kom hjem. En liten matnerd selv, den godeste Columbus?

Når Ida og jeg skal spise lunsj, må vi passe på å lage noe på matlisten over mat vi har drømt om og siklet etter.
Idag på Nesøya ville vi ha en lett, kjølende rett i sommervarmen, og ingen av oss hadde prøvd oss på gazpacho før. Den skled godt og kjølig ned i halsen og avkjølte Idas, pappas og mine varme mager. Om sommeren burde man spise kald suppe hver dag.

Gazpacho

(3 pers)
2 store, gode tomater
1/2 søt-paprika
1/2 agurk
1 fedd hvitløk
2/3 chili
1 boks hermetiske tomater
2 ss olivenolje
masse frisk koriander
2 sjalottløk rødløk
saft av 1 lime
1 ts salt
pepper

Grovhakk ingrediensene og mos med stavmikser. Det er gjort på null komma svisj.
Sett kaldt fram til servering.
Servere med mer koriander. Vi hadde gulrot-og timianbrød til, se oppskrift over.

Ingen kommentarer: