lørdag 13. juni 2009

Müslibrød



Jeg har en frokostblanding jeg gjerne vil bli kvitt.
Det er en helt grei frokostblanding forsåvidt, men den er liksom litt kjedelig. Ikke så crispy.
Og så har den sånne derre fruktfirkanter oppi seg, og det liker jeg ikke noe særlig.

Så hvorfor ikke pakke den inn i et brød?
Som sagt, så bakt.

Müslibrød
(2 stk)
1 pk gjær
6 dl lunken væske, blanding av vann og melk
2 ss olje
1 ts salt
4 dl frokostblanding av valgfri sort
2 dl sammalt rug
4 dl sammalt spelt (el. hvete)
ca 3 dl siktet spelt (el. hvete)

Løs opp gjæren i litt av melk/vannblandingen. Tilsett resten, samt olje, salt og tørrvarer.
Tilpass det siktede melet etterhvert, slik at ikke deigen blir for fast.
Dekk til bakebollen og la heve til dobbel størrelse.
Kna deigen, del i 2, og rull til faste leiver som du legger i hver sin smurte form.
Dekk til og hev til dobbel størrelse igjen. Pensle med vann, og stek på 200 grader i 40-45 min.
Det kan være lurt å steke brødene langt ned i ovnen, så blir de ordentlig stekt under og ikke svidde på toppen.
Ta ut av formene og avkjøl på rist.

Ingen kommentarer: